top of page

Hyökkäys: lyömisen ajoitus

Baseballin lyöminen olisi helppoa, jos syöttö tulisi aina samalla tavalla. Jokaisella syöttäjällä on oma nopeutensa liikkeissään ja lisäksi syöttöjen kovuus luonnollisesti vaihtelee. Vaikka lyöntimekaniikka olisikin täydellinen, lyöminen ei onnistu, jos ajoitus ei ole kunnossa.

Antonelli Baseballin Improving your Timing as a Hitter -video käsittelee ajoitusta. Ajoitus riippuu syöttäjästä. Siksi aika on-deck-circlessä kannattaa käyttää syöttäjän liikkeiden synkronointiin omiesi kanssa. Sen sijaan, että teet harjoitusswingejä mahdollisimman painavalla mailalla, keskity seuraamaan minkälaisia syöttöjä syöttäjällä on ja tarkaselemaan kuinka nopea syöttäjän toimitus eli delivery on. Ehditkö tekemään loadin ja striden, jos alat liikkeesi syöttäjän levittäessä kätensä (räpyläkäden kyynärpää eteen ja pallokäsi taakse)? Jos et, aloita liikkeesi aikaisemmin. Varsinaisella lyöntivuorolla lyöntiboxissa on sen jälkeen helpompaa yrittää aloittaa load ja stride oikeaan aikaan. Linkki.

Dave Kiriloffin videoita ajoituksesta. Vaikka lyöjän mekaniikka olisi täydellinen, kaikki voi mennä pieleen, jos ajoitus ei ole kunnossa. Linkki.

Diamond Sportsin video ajoituksesta: "syöttäjän irrottaessa otettaan pallosta, lyöjän tulisi olla astumassa (stride) kohti syöttäjää. Jos lyöjä ei ole tuossa vaiheessa vielä aloittanut liikettään, lyönnistä ei tule mitään." Linkki.

Harjoitukset

Chad Moeller Baseballin harjoitus ajoituksesta. Linkki.

Pääkirjoitukset
Uusimmat
bottom of page