top of page

Otteluraportti Puumat - Pirates

Puumien Jorge Fuentes aloitti mahtavasti kummulla, kolme lyöjää ja kolme paloa, joista kaksi strike-outtia. Toinenkin vuoropari sujui yhtä mallikkaasti.

Hyökkäyspelin osalta ottelu alkoi hyvinkin nihkeästi, sillä odotukset olivat kovat. Ensimmäisessä vuoroparissa Puumat sai vain yhden juoksun ja toisessa vuoroparissa kaksi. Sitten kolmannessa vuoroparissa oltiin jo saatu hyvä tuntuma Piratesin syöttäjän Simopekka Vänskä korkeisiin kierrosyöttöihin ja kunnon lyöntejäkin alkoi tulemaan. Tämän ansiosta Puumat lisäsi juoksutiliään viidellä ja ottelutilanne oli Puumille 8-0. Seuraavassa vuoroparissa Pirates yllätti kotijoukkueen ja sai yhden juoksun Aarno Lehtosen line-drive lyönnillä eikä Puumille tullut yhtään juoksua. Tämän jälkeen petolauma heräsi ja takoi seuraavassa vuoroparissa seitsemän juoksua. Loput vuoroparit olivat vain kosmetiikkaa.

Jos jotain ottelun tähtihetkiä pitää mainita, niin kakksopesävahtina pelanneen Terho Tiilikaisen maaginen näpäytys pitkin kolmoslinjaa sai vastustajan kolmospesävahdin ihmetelemään mitäköhän tässä oikein pitäisi tehdä ja näin veteraani ehti kevyesti ykköspesälle.

Puumien toinen tämän kauden tulokkaista Leevi Hyytiäinen on varma takakentän koppari ja hänen lyöntinsäkin oli kohdillaan. Ensiesiintymisen tuloksena hänelle kaksi hittiä, kaksi juoksua ja kaksi RBI:ta. Ei paha!

Puumat vaihtoi Elias Pasin kummulle kuudennessa vuoroparissa ja tämän jälkeen vastustaja ei saanut lyönnin lyöntiäkään eikä juoksujakaan.

Puumilla olisi ollut mahdollisuutta lisätä juoksutiliään ja tai saada ottelu päättymään aikaisemmin, jos olisivat tehokkaammin hyökänneet, sillä useassa vuoroparissa jäi useampi juoksija pesille kolmannella palolla.

Vastustajan pelin heikkous oli suuri virheiden määrä ja niitä kertyi yhteensä 10 kappaletta, joista heittovirheitä oli seitsemän. Puumilla virheiden määrä oli vain yksi. Petolauman puolustus oli selvästi varmempi kuin edellisessä pelissä, mutta toisaalta vastustajakin oli silloin paljon kovempi.

Mielenkiintoinen episodi tapahtui ottelun keskivaiheilla, kun Piratesin pelaaja löi kaaripallon sisäkentän yli kohti keskikenttää ja sitä tavoittelemassa oli useampi Puumien kenttäpelaaja. Kakkospesänvahdin singahdus takakentälle päin ei päättynyt hyvin, sillä juuri pallon kiinnioton hetkellä hän kompastui omiin jalkoihinsa ja kaatui. Pallo putosi räpylän reunasta maahan ja tilanteessa mukana olleet pelaajat saivat vain ihmetellä kuinka siinä nyt näin kävikään.

Ottelu päättyi seitsemännessä vuoroparissa armosäännön perusteella Puumille 15-2. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Jorge Fuentes Puumista ja Aarno Lehtonen Piratesin joukkueesta.

Pääkirjoitukset
Uusimmat
bottom of page