top of page

Lajikohtainen kuntosaliohjelma

Baseball-pelaajat tarvitsevat erityisesti räjähtävää voimaa. Monet isojen liigojen pelaajat ovatkin isoja miehiä, jotka liikkuvat yllättävän nopeasti. Kannattaa katsoa videolta kuinka nopeasti he kiertävät pesät lyödessään tuplan tai triplan. Tripla tarkoittaa lyöntiä, jonka avulla lyöjä etenee kolmospesälle.

Pienemmätkin pelaajat voivat hyvin menestyä, hyvänä esimerkkinä japanilaiset pelaajat MLB:ssä. Japanilaisten pelaajien edellytyksiä menestyä muilla pelipaikoilla kuin syöttäjinä epäiltiin kunnes Ichiro Suzuki tuli ja laittoi monet lyöntiennätykset uusiksi. Katso youtubesta Ichiron ensitapaaminen koripallotähti Michael Jordanin kanssa vuonna 1995. Jordan olettaa Ichiron olevan syöttäjä. Jännä ajatella, että noin 6 vuotta myöhemmin Ichiro siirtyi MLB:hen ja löi yli 240 hittiä tehden samalla uuden tulokasennätyksen. Toki on muistettava, että hän oli tuolloin jo 27-vuotias ja uransa huipulla Japanissa.

Tässä muutamia kuntosaliohjelmia baseball-pelaajille.

Bodybuilding.comin Train like Trout - Treenaa kuin Mike Trout on kolmijakoinen ohjelma ja artikkeli sisältää myös motivoinnit eri osa-alueiden harjoittelemiselle.

Stack.com on pullollaan vinkkejä, harjoitusohjelmia ja urheilijoiden harjoitusvideoita. Se on ehkä paras harjoitteluun keskittynyt sivusto tällä hetkellä. Ohessa muutamia harjoitusohjelmia stackin valikoimasta. Oman mausteensa antavat katsaukset eri urheilijoiden harjoitusohjelmiin. Kokeile hakea "baseball + strength".

Offseason -ohjelma on kokonaisvaltainen ohjelma kauden ulkopuolelle.

Stackin lyöntivoimaohjelma sisältää erilaisia staattisia pitoja sekä jumppapallojen heittoja.

Stackin heittovoimaohjelma muistuttaa, että voima tulee jaloista.

Nebraskan yliopiston sivuilta löytyy Huskersin kesäharjoitteluohjelma. Katso miten yliopisto ohjeistaa tulokkaat valmistautumaan ennen syksyn yhteisharjoituksia.

Baseball-kuntosaliohjelma

Pääkirjoitukset
Uusimmat
bottom of page