top of page

Expos - Puumat Espoossa

Joukkueiden toinen kohtaaminen ja espoolaiset hakivat revanssia viikon takaisesta tappiostaan.

Puumien vaihtopenkillä oli suuri ihmetyksen aihe, kun Puumien houkuttelema pelaaja Juha Perikangas oli pukeutunut vastustajan peliasuun. Tämä oli todellakin suuri yllätys, sillä keväisten neuvottelujen aikana hän oli ilmoittanut seuran edustajalle, ettei hän pelaa tämän kauden aikana.

Tunnetusti näiden kahden joukkueen kohtaaminen nostaa tunnetasoa ja joidenkin pelaajien osalta aivan liikaakin. Se sitten helposti kulminoi myös joukkueen sisäiseen ilmapiiriin ja näin ollen keskittyminen hyvään suoritukseen ei ole helppoa.

Puumat vierasjoukkueena aloitti lyöntivuorolla ja Exposin syöttäjänä aloitti Puumissakin muutaman vuoden pelannut Ville Saarman. Hänen syöttönsä eivät oikein osuneet kohdalleen tai jos osuivat, niin buum ja Puumat teki ensimmäisessä vuoroparissa kolme juoksua.

Puumien kokoonpanossa oli taas uusi aloittava syöttäjä ja näin Lauri Tammisto astui kummulle ensimmäistä kertaa Suomen baseball-sarjoissa. Hänen syöttönsä haki uomiaan todella rajusti, lieko tämä ensikertalaisen jännittämisestä johtunutta hapuilua.

Puumat vaihtoivat syöttäjäksi myös ensi esiintymisen Puumissa pelaajana ja syöttäjänä tehneen Jorge Fuentesin. Hänellä on todella hyvä käsi, mutta syöttöasennossa oli pahasti hakemista ja näin ollen hänelle tuomittiin useampi balk (syöttovirhe) ennen kuin Puumat taas vaihtoi syöttäjää. Tämän vuoroparin aikana Puumien kiinniottajana pelannut Mesa heitti villin polttoheiton ykköspesälle reilusti juoksulinjan ulkopuolelle ja kenttä rullasi Exposin tuodessa kaksi juoksua ja ykköpesällä ollut pelaaja pääsi etenemään kolmospesälle.

Sen jälkeen kummulle astui tulinen Jose Mesa, hän melkein kiehui ja hänen syöttämänsä fastballit olivat tosi kipinöiviä. Mesan oudot polttoheitot ykköspesälle edelleen jatkuivat ja virheheitosta Exposin kärkietenijä pääsi taas etenemään kolmospesälle asti.

Ottelussa nähtiin myös sellainen harvinaisuus, että Exposin syöttäjä Saarman teki balkin.

Ottelu oli hyvin hidastempoinen ja päätuomari Tony Jones hoputti joukkueita kiirehtimään. Ottelun kulkua hidasti lisäksi se, että Puumien Raciel Lopez syöksyessään kolmospesälle satutti nilkansa niin pahasti, että hänet jouduttiin hakemaan ambulanssilla sairaalaan operoitavaksi.

Myöhemmin myös päätuomari sai kovan iskun pallosta kasvoihinsa, niin että hän tipahti maahan lukuja laskemaan.

Ottelun syöttäjille kirjattiin suunnilleen saman verran walkeja (kävelytyksiä) ja strikeoutteja (laudalle paloja).

Puumat voitti jo toistamiseen hallitsevan Suomen mestarin 9-5 ja nyt heidän kotikentällään. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Jose Mesa Puumista ja Toivo Aaltonen Exposista.

Pääkirjoitukset
Uusimmat
bottom of page