top of page

Edullinen harrastus nuorille ja aikuisille


Baseball on yksi edullisimmista harrastuksista pääkaupunkiseudulla. Vuosimaksu Baseball Puumat Ry:ssä on 200 euroa, jonka lisäksi pelejä varten tulee hankkia lisenssi (58 euroa) ja vakuutus (45 euroa). Yhteensä siis noin 300 euroa vuodessa eli 25 euroa kuukaudessa. Vuosimaksulla pääsee harjoittelemaan baseballia kaksi kertaa viikossa talvella hallissa ja ulkona kesällä, ja lisäksi vielä kerran viikossa sählyä syyskuusta huhtikuun loppuun saakka. Baseball -pelejä on SM-sarjassa toukokuusta elokuuhun noin 15 kappaletta. Henkilökohtaisia varusteita ovat räpylä ja alasuojat. Baseball räpylöiden hinnat lähtevät noin 30 eurosta ylöspäin. Hyvän räpylän voi saada jo noin 70 eurolla ja se kestää vuosia, joten räpylän hinta yhtä vuotta kohti voi jäädä hyvinkin pieneksi. Joitakin varusteita saa Suomesta, mutta paremmat valikoimat on esimerkiksi hollantilaisissa nettikaupoissa (Covee.nl ja Forelle.com).

Puumien edustusjoukkue pelaa baseballin sm-sarjaa, joten kynnys pelaamaan on hieman korkeampi kuin junioritoimintaa harjoittavissa joukkueissa (esimerkiksi Helsinki Mets). Turussa pelaamisen voi aloittaa baseballin suomisarjassa Black Soxissa tai naisten softball-joukkue Pink Soxissa. Tampereen alueella on suomisarjajoukkueita Nokialla ja Tampereella.

Päivitys 19.4.2017: vaihdettu vuoden 2017 hintatiedot.

Huomio! Päivitys 30.12.2016: Puumat suunnittelee osallistumista Suomi-sarjaan kaudella 2017! Uusia pelaajia tarvitaan mukaan - ilmoittaudu 'Tule Mukaan' -sivulla. Ilmoita halukkuudestasi osallistua, vaikket olisikaan vielä täysin varma osallistumisesta! Nyt on hyvä aika liittyä joukkueeseen ja kevätkauden harjoituksiin Pallomyllyyn, jossa on muun muassa syöttökone ja lyöntihäkki!

Pääkirjoitukset
Uusimmat
bottom of page