top of page

Historiallinen peli Helsingin Käpylässä

Suomen baseball historian ensimmäinen sarjaottelu Käpylän kentällä pelattiin Puumien ja Exposin kesken todella kesäisessä säässä.

Ensiesiintyminen Käpylässä tuotti myös kentän tekijöille oman haasteensa, mutta siitä huolimatta ottelu päästiin aloittamaan aikataulussa.

Puumien syöttäjänä aloitti Tommi Toivio ja ei olisi voinut uskoa, että hän heittää palloa kummulta täydet yhdeksän vuoroparia ja hallitsevaa Suomen mestaria vastaan, joukkue mikä tunnetaan aikamoisena lyöntikoneena. Toivio aloitti vakuuttavasti ja Expos jäi ensimmäisessä vuoroparissa nollille, kun taas Puumat iski Perttelin Salmenperän heittämää palloa ihan mukavasti saaden kolme juoksua.

Puumien kiinniottaja kuubalainen ja nyt myös Suomen kansalainen Jose Mesa on tunnetusti hyvin intensiivinen. Ottelun aikana hän jatkuvasti hiillosti vastustajaa, mutta myös omiaan jos peli ei sujunut. Siinä syntyi kalabaliikkia hieman enemmänkin ja ulkopuolisen korviin tämä saattoi kuulosta jopa hyvinkin dramaattiselta.

Ottelussa molemmat joukkueet saivat vain yhden varastetun pesän ja Puumat vielä nappasi palon yhdestä Exposin yrityksestä, jossa heidän speedy gonzales Jussi Saaristo poltettiin kakkospesälle Mesan tulisen heiton ansiosta.

Neljännessä vuoroparissa Expos sai otteen Toivion syötöistä ja sai juoksijoita pesille. Muukkosen lyömä pallo ykköspesän kakkospuolella pääsi livahtamaan venytyksen tehneen Terho Tiilikaisen jalan alta takakentälle ja näin Expos kavensi pelin. Tämän lisäksi vastustaja teki vielä kolme juoksua ja meni johtoon, mutta Puumat katkaisi Exposin pyristelyn komealla tuplapelillä. Tasoittavalla lyöntivuorollaan Puumat teki kolme juoksua ja tilanne oli taas kotijoukkueen eduksi 6-4.

Aurinko oli jo laskeutunut kun ottelu päättyi Puumien voittoon 10-6 ja näin oli hallitseva Suomen mestari lyöty. Todella upea saavutus Puumien syöttäjältä ja koko joukkueelta.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Tommuui Toivio Puumista ja Juha Muukkonen Exposista.

Pääkirjoitukset
Uusimmat
bottom of page