top of page

Ennakkosuosikki Mets katkaisi Puumien voittoputken

Joukkueiden kauden ensikohtaaminen. Sarjaa puhtaalla pelillä johtava Puumat ja ennakkosuosikki Mets Helsingistä, todella kutkuttava asetelma, vaikka jo Puumien osalta olikin tiedossa, että vajaamiehisenä ja sairaslistoilla olevilla pelaajilla on tähän taistoon mentävä. Tilannetta paikatakseen joukkueeseen oli saatu värvättyä kaksi vanhaa pelimiestä, joille oli määrätty ei niin mitkään turhat pelipaikat. Juho the Muffins Ukkonen syöttäjänä ja savolaismafian Janne Hämäläinen kiinniottajana. Tässä oli aika ihmettelyä vastustajilla ja lisäksi kun Suomen paras kiinniottaja olikin laitettu takakentälle.

Puumat aloitti alavireisesti lyöntivuorollaan eikä saanut juoksun juoksua toisin kuin kotijoukkue tasoittavallaan näytti, ettei talvikauden aktiivinen harjoittelu ole ollut turhaa. Lyöjä toisensa jälkeen iski pallon kentälle ja lyöjät toisen jälkeen pääsivät kentälle kukin vuorollaan tuoden juoksun jos toisenkin. Puumien puolustuksella ei ollut edes onni mukanaan, sillä saman vuoroparin aikana epäonnistuttiin kaaripallojen kiinniotoissa neljä kertaa niin takakentällä kuin etukentälläkin ja millään ei saatu paloja aikaan. Toki Jose Mesan rivakka juoksu takalaitaan Andre Menan pitkästä lyönnistä oli hieno suoritus, mutta joukkueen harmiksi pallo putosi räpylästä hänen joutuessaan kurkottelemaan palloa. Tästä ei mitään virhettä voine kirjata tilastoihin, mutta noista muista kolmesta kyllä selvä error- merkintä tilastoihin tuli. Ensimmäinen vuoropari oli Puumille todella katastrofaalinen, sillä Mets kirjasi taululle 10-0 tilanteen.

Metsille ottelu näytti olevan pelkkää lyöntiharjoittelua ja varsinkin joukkueen voimalyöjät takoivat todella pitkiä lyöntejä niin, että Puumien ulkokenttäpelaajilla oli suuria vaikeuksia saada palloa kiinni.

Ottelun edetessä Puumat vaihtoi välimiehenä pelanneen Luis Hernandezin Jose Mesan tilalle takakentälle. Tämä olikin hyvä siirto, sillä Luis liikkui todella rivakasti hakien Metsien pitkiä takakenttälyöntejä ja saattaen pallon nopeasti sisäkentälle pitäen vastustajan etenijät pesillään.

Ottelun loppupuolella Puumien pelaajat antoivat tuomareille kovaa kritiikkiä Andres Menan vasempaan linjaan lyödystä kunnarista, koska se oli heidän mielestään laiton lyönti. Päätuomarina toiminut Tony Jones kävi äärirajoilla, mutta Puumien pelaajat saivat jatkaa ilman varoituksia. Tästä huolimatta ottelun lopussa päätuomari kävi keskustelemassa pelaajien käyttäytymisestä ja suhtautumisesta tuomareihin joukkueen valmentajan Terho Tiilikaisen kanssa. Kyseisen home runin ansiosta Mets sai kolmejuoksua, mutta silla ei sinänsä ollut enää mitään merkitystä sen kanssa kumpi joukkue voittaisi pelin.

Puumille kirjattiin yhteensä 8 kenttäpelivirhettä ja tämä on aivan liikaa, jotta ottelun voisi voittaa. Lisäksi lyöntipeli oli selvästi heikompaa kuin vastustajalla. Ottelun lopputulos Metseille viiden vuoroparin jälkeen 25-7 ja juoksueron ollessa näin suuri peli päätettiin armosäännön perusteella ennen aikojaan.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Puumista Jorge Fuentes ja Metseistä Andres Mena.

Pääkirjoitukset
Uusimmat
bottom of page