top of page

Hyökkäys: nopeutta mailaan

CJ Beatty muistuttaa, että lyödäkseen nopeasti baseballia, ei tarvitse käyttää "(amer)jalkapallolihaksia" eli esim rintalihaksia, vaan baseballhlihaksia, joita ovat muun muassa ranteet ja kyynärvarret. Jalkapallolihaksia käyttäen päädytään pitkään swingiin, vaikka tavoitteena olisi lyhyt swingi mahdollisimman suoraan reittiä kontaktipisteeseen.

Pari harjoitusta

1. mene lyöntiasentoon ja pidä mailaa jotakuinkin siinä kohdassa, jossa osuisit palloon. Tee ranteilla lyöntiliikettä vahvistaaksesi ranteita kyynärvarsia.

2. Fence drill - lyö lähellä seinää tai verkkoa omaksuaksesi kompaktin swingin.

Bobby Olah näyttää korkeassa polviasennossa tehtävän harjoituksen, jonka voi tehdä yksin, kaksin, ilman palloa, pallon kanssa, sisällä, ulkona tai miten vain.

YouGoPron videolla John Madden esittelee kolme harjoitusta mailanopeuden (bat speed) harjoitteluun.

1. swingaile painavalla, tavallisella ja kevyellä mailalla polviasennossa, seisaaltaan ja vauhdin kanssa. 3x 10x 3 eli yhteensä 90 toistoa. Muista lyödä aina täysillä! Muista kuitenkin harjoitella normaaleja lyöntejä (tavallinen batting practise) eniten, jotta tuntuma lyömiseen säylyy.

2. Heittele painava jumppapalloa (medicin ball) seinään, ilmaan (mene kyykkyyn, hyppää ilmaan ja samalla heitä palloa ylöpäin) ja maahan (slam)

3. Lyö niin kovaa kuin lähtee tiin päältä.

Pääkirjoitukset
Uusimmat
bottom of page